Farvekoder i huset

Reklame: Jotun


STUE:  Vægge: farven “Silke” fra Jotun glans 5 Loft: “klassisk hvid” fra Jotun

Jeg bliver ofte spurgt i indbakken på Instagram hvilke farver vi har på væggene. Derfor tænkte jeg at samle alle farvekoder i et enkelt blogpost som kan læses og deles igen og igen.
At vælge farver til vægge/lofter, vægpaneler og køkken har faktisk været nogle af de sværeste valg for mit vekommende. Hvilke vægge der skulle væltes og hvor vinduer skulle placeres var piece of cake. 😉

Jeg brugte enormt meget tid på at sætte mig ind i det gyldne “colour wheel”, der gav mig en enorm forståelse af farvesammensætninger, hvordan farver harmonerer smukt sammen og hvilke farver der fremhæver en henholdsvis kølig/varm tone.

Mine tips når det kommer til farvevalg må være: 

1: Find ud hvilken stemning du gerne vil skabe (Ha’ altid rummets funktion in mente. Soveværelse = roligt and so on.)

2: Find ud af om du er til varme eller kolde farver sådan helt generelt.

3: Lav en farve-palette for hele din bolig på én gang, og vælg farver som går godt sammen for at skabe en rød tråd gennem hele din bolig.

4: På YouTube findes der et hav af gode videoer med farve-eksperter som udtaler sig og lærer fra sig. Der har jeg brugt mange timer.

5: Køb farveprøver. Jeg har især været glad for Jotun’s farver og den kompetente rådgivning som jeg har fået i bla. Tapet Forum på Frederiksberg Allé / hos andre Jotun forhandlere.
Jotun har nogle små (gratis) farvekort som de fleste har. Disse er kanon gode at holde op mod hinanden, men lidt svære at have med at gøre derhjemme fordi de er så små. Det gode ved Jotun er at de også sælger større farvekort for 15 kr stykket, og disse hjalp mig rigtig meget. Jeg hang dem op på væggene i de forskellige rum og gik og kiggede på dem i et par dage.

6: Malerprøver! Dernæst købte jeg oftest en malerprøve (50 kr or so) som jeg malede på de forskellige vægge. Et godt tip er her at male i den mørke ende af rummet og på den lyseste væg. På den måde ser du hvordan farverne arter sig i forskelligt lys.
Farver er SÅ forskellige afhængig af lysindfald, lofthøjde, interiør, gulvvalg etc. og mit bedste tip er virkelig. MALERPRØVER! Mal dem i alle rum og gå og kig lidt på dem. Jeg ved godt at det er lidt af en proces, og oftest vil man bare gerne træffe en hurtig beslutning. Vi har bla. samme farve i stue, kontor, soveværelse og Gabriels værelse, og farverne synes ret forskellige IRL.

Nedenfor under billederne skriver jeg de forskellige farvekoder i de forskellige rum, men husk igen: hvad der fungere i vores hjem kontra jeres hjem vil igen være forskelligt afhængigt af interiør, lysindfald, gulv / generelle materialevalg etc. Så lav nogle malerprøver. Det er godt givet ud. 🙂

Fælles for alle vores “farver” er at de alle er neutrale lyse farver. Vi trives bedst i store lyse rum, selvom mørke dybe farver også drager os enormt meget. Men ikke ikke nok til at vi ønsker at bo i det. Det har vi prøvet once i vores tidligere lejlighed, og det blev simpelthen for mørkt og dystert over tid og påvirkede energien i rummet på trods af et godt lysindfald.

Så alt i alt er vi ret glade for valget af farver i det nye hus. Entré og selve gangen synes jeg dog er lidt for kedelig hvid, og den går jeg lidt med tanker om og male om. Det ved Gamal dog ikke endnu. 😛

Nedenfor følger farvekoder!

Knus Simone

STUE:  Vægge:”Silke” fra Jotun glans 5 Loft: “Klassisk hvid” fra Jotun. Vægpaneler: “Klassisk hvid” glans 40


Soveværelse: Vægge:”Silke” fra Jotun glans 5 Loft: “Silke”

Alle køkkenfronter er blevet sprøjtelakeret. Vi fik autolak centeret til at blande Jotun farven til os.
Køkkenfronter: “Tudor” fra Jotun. Højeste glans men stadig med et mat look.  Gæsteværelse er vi ikke færdige med endnu, men farverne får I her.
Gæsteværelse: Vægge:”Soothing Beige” fra Jotun glans 5 Loft:”Soothing Beige”

Børneværelse: Vægge:”Silke” fra Jotun glans 10 Loft: “Silke”

Kontor: Vægge:”Silke” fra Jotun glans 5 Loft: “Silke”

Entré + hele gangen: “Klassisk hvid” glans 5 på både vægge og lofter.

Bryggers har jeg ikke noget billede af endnu da vi ikke er helt færdige, men væggene er ligeledes malet i farven “Silke” og skabsfronter i farven “Tudor”. Badeværelserne har vi ikke malet endnu, men jeg er blevet lidt forelsket i farven “Laurbær” fra Jotun (se nedenfor). Jeg kunne godt finde på at få malet det ene badeværelse i denne smukke grønne nuance.

(Visited 219 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *