Kampen mod ammehår

Reklame / I samarbejde med Beauty Bear Vitamines

 

De damer, lad os tage en snak om ammehår – eller måske bare hårtab generelt! Jeg ved at jeg ikke er den eneste som går rundt med en kæmpe frustration i maven, over konstant at gå og tabe hår. Det er lidt et sårbart emne, som jeg for første gang tog op på en Instagram story tilbage i Februar. Jeg fik en helt masse feedback fra jer søde følgere, og det viste sig at jeg langt fra var den eneste med denne udfordring.

Kvindekroppen gennemgår en helt masse unikke ændringer før og efter en graviditet. Noget af det som jeg husker som det bedste ved min graviditet, udover de dejlige babyspark fra maven, var helt klart min smukke glødende hud og mit kraftige skinnende hår. Det kunne altså noget!

Men i månederne efter fødslen begynder mange kvinder at fælde, inklusiv mig selv. Min fældningsproces startede egentlig blidt ud, men tog pludselig til. Jeg husker tydeligt første gang jeg stod i badet og pludselig faldt en kæmpe tot hår af. og skyllede ud i afløbet. Jeg fik et C-H-O-K! Nok havde min veninde advaret mig og fortalt at det at fælde er ganske normalt, men da jeg stod der og pludselig oplevede det på egen krop, og i sådan en størrelsesorden, var det lidt med en klump i halsen. En frygt for at miste mit hår, som er en stor del af mig og som repræsenterer min femininitet.

Efter mit bad fløj jeg selvfølgelig ind foran computeren og Googlede derudaf. Det viser sig at under en graviditet udsættes den normale hårfældnings-cyklus, og så sker der det, at mellem 12 og 16 uger efter graviditeten, så går håret lidt i ”dvale” hvis man kan sige det sådan, og håret begynder at fælde.

Alt det her med hårtab er oftest blot en del af processen, hvor kroppen vender tilbage til sin normale tilstand efter mange måneder som gravid. Men hårtabet kan fortsætte langt endnu, og i forvejen er der nok af ændringer i kroppen, som man som nybagt mor skal forholde sig til (hvis I spørg mig 😉 ).

Min løsning?

Man kan med en sund og varietet kost komme rigtig langt, og det er derfor mere sandsynligt, at hårcyklussen sammen med hårkvaliteten vender tilbage til det normale. Udover det drak jeg ekstra meget vand i perioden, som man jo i forvejen gør i forbindelse med amning, men det var simpelthen ikke nok for mit vedkommende. Min fældning fortsatte og hver eneste gang at jeg redte mit hår igennem røg store totter af. Det stod på i månedsvis.

Gennem netværk blev jeg anbefalet diverse hårprodukter, vitaminer etc. men jeg er enormt skeptisk når det kommer til vitaminer og kosttilskud. Både ift. kvaliteten af indholdet men også at jeg ikke får taget noget som kan skade Gabriel ift. amning m.v. Derfor ringede jeg til en god kontaktperson som jeg har hos Beauty Bear vitamines.
De af jer som har fulgt med på mine platforme længe, ved at jeg har haft et tæt samarbejde med dem igennem mere end 3 år. Beauty Bear vitamines, er bla. ejet af Berthelsen Natur, som er nogle af de største på det danske marked indenfor vitaminer og kosttilskud, og de ved virkelig hvad de laver.

“Vi fik en god snak om netop det her problem med at fælde, og generelt at have “trist” og glansløst hår. Mit hår var gået i “dvale” og gad heller ej rigtigt at vokse. “

Det viser sig, at mine yndlings vitaminer ‘HAIR‘ som i månedsvis har stået og gloet på mig i køkkenskabet, simpelthen er løsningen. Jeg anede ikke at det var en mulighed under graviditet og amning, da stort set alle andre gummies på markedet er et no go i denne periode.

Beauty Bear vitaminer med  100% naturlig smag og farven kommer udelukkende fra frugt. De fleste andre der laver gummies bruger kunstig farve og smag som kan skade og må derfor ikke spises under graviditet. Well! Tror I lige at jeg fluks kom igang med at spise dem igen?

Jeg ved at der er rigtig mange som går og tror at rigtig meget Biotin er godt, men studier viser faktisk at kroppen slet ikke kan bruge/optage så meget biotin i store mængder. Af denne årsag indeholder Beauty Bear udelukkende kun den mængde som kroppen kan bruge/optage, for ellers kommer kroppen faktisk på “overarbejde” og skal bruge kræfter på at udskille det overflødige fra kroppen igen. Derudover er der faktisk også nogle som får uren hud ved for højt indtag af biotin. Det hele hænger jo sammen. 😀

Her skiller Beauty Bear vitamines sig ud fra de andre, og jeg bliver igen bekræftet i hvor glad jeg er for at have taget netop deres vitaminer i så mange år. Dog havde jeg ønsket at jeg havde vidst netop alt dette omkring biotin og det her med at de faktisk sagtens kan anvendes under både graviditet og amning, for så havde jeg bestemt ikke holdt pause med dem i 1,5 år. Nu er jeg startet op igen og har taget dem i præcis en måned, og jeg glæder mig utrolig meget til vise jer før og efter resultatet!

Jeg er allerede begyndt at fælde markant mindre og mit hår har fået meget mere glød igen. Nu har jeg 1-2 måneder igen før man rigtig kan se de store resulater. Jeg glæder mig!

Det blev til en lidt lang snak om hårtab ift. graviditet og amning, og jeg håber at I kunne bruge mine råd. Husk at vitaminerne selvfølgelig også er gode til dig som blot trænger til et sundere mere fyldigt og glansfyldt hår.

I kan læse mere / shoppe vitaminerne online HER. (eller fysisk i eksempelvis Matas)
Lige nu får I en gratis pakke NAIL vitaminer med når I shopper Beauty Bear’s Vitaminer!

xx Simone

(Visited 124 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Hej Simone har nogen video ideer håber du vil bruge dem den 1 er en q&a og den 2 er en morgen rutine og den 3 er en kæreste tag 4 er en en dag i mint liv også har jeg ikke flere til dig hilsen Caroline Jensen på 13 år fra bonholm

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *