Veganske pizzasnegle

Skønne damer, jeg har vidst siden september sidste år lovet at dele min opskrift på disse lækre vagan pizzasnegle. De er et kæmpe hit herhjemme, og en snack som man altid liiige har plads til i i maven. ? Jeg spiste dem i store mængder (måske lidt for store, haha) da jeg var gravid, og lige inden jeg fødte havde jeg bagt en kæmpe portion og frosset ned. Det fik jeg glæde af igår da jeg køleskabet ellers var ribbet for madvarer. ?

De er super nemme at lave, 100 % plantebaseret og smager knasende godt. ?

De er lavet på en tomatspread krydret med sorte oliven, soltørrede tomater, frisk basilikum, hvidløg, salt og peber. Derudover har tilsat en krydderblanding ved navn “Napolitana”. Jeg køber den i ‘Tiger’ og fåes helt sikkert også andre steder. Det er ikke et must, men de giver bare sneglene lidt ekstra italisk-smag. ? Et alternativ er at krydre lidt med noget tørret oregano.

DET SKAL DU BRUGE

DEJ:

2,5 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk salt
1 spsk oliven olie
3 dl rugmel
4 dl hvedemel

FYLD:

50 g soltørrede tomater
80 g sorte oliven uden sten
3 fed hvidløg
140 g tomatpasta/puré
1 lille håndfuld frisk basilikum fintsnittet
2 store håndfulde frisk spinat fintsnittet
1 revet gulerod
1 knivspids havsalt
1 knivspids sort peber

Step 1:

Find en stor skål og fyld lunket vand i, og opløs dernæst gæren. Tilsæt så olivenolie, krydderier og rør godt rundt, til gæren er opløst. Dernæst tilsættes rugmel og hvedemel på skift – en smule ad gangen. Dejen skal nu ældes til den er smidig.
Når dejen er smidig, former du den til en “kugle” og læg den tilbage i skålen tildækket med et klæde. Lad den hæve i en timestid.

Step 2:

Mens dejen hæver kan du forberede fyldet. Kom soltørrede tomater, oliven, hvidløg, tomatpasta/puré og krydderier i en blender /stavblender, og blend til du har en grov masse.  Snit frisk basilikum og spinat og rør det ligeledes i blandingen med en ske. Guleroden rives fint på et rivejern og så er det klar til at komme på dejen.

Step 3:

Drys lidt mel på køkkenbordet og rul dejen tyndt ud til en stor rektangel. Smør tomatfyldet på over hele fladen, og afslut til sidst med at fordele den revet gulerod som “topping”. Rul dejen på det lange led til en pølse, og skær den ud til pizzasnegle med en tykkelse på cirka 2 centimeter.

Step 4:

Kom pizzasneglende på en bageplade med bagepapir og bag i en forvarmet ovn i 15 – 20 minutter på 200 grader.

Bon appetit

(Visited 33 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *