Navngivning eller barnedåb?

Skal lille Gabriel mon døbes? Et spørgsmål som jeg har modtaget sådan cirka 1.714 gange de seneste måneder ? Egentlig forstår jeg godt spørgsmålet, for hvad gør man egentlig når en kristen møder en muslim og får et barn? Der er helt sikkert flere måder at gribe det an på, men det som vi har valgt at gøre for Gabriel  er at holde en navngivningfest og fejre hans ankomst i verden. Vi fejrer kærligheden, hans lille væsen og hans smukke navn. Det er en fælles beslutning som vi begge er glade for, og når Gabriel er gammel nok, kan han helt selv få lov til at vælge sin egen trosretning.

For mig ville det være super fremmed såfremt at min søn pludselig skulle være muslim og “døbes” i en helt anden religion end min egen. En som jeg i virkeligheden blot ingen kendskab har til eller kan vejlede ham i. På samme måde har Gamal det med den kristne tro, og det kan jeg 100% godt forstå. Da hverken Gamal eller jeg er særligt religiøse var det nemt for os i fælleskab at tale tingene sammen og finde frem til en fælles beslutning, om at holde en kærlighedsfest aka en navngivning som det vidst på modernevis hedder. ?

For mig er det vigtigste blot at Gabriel er sund og rask og at vi får lov til at holde en kæmpe fest for ham sammen med familie og venner. Så kan han selv på egen hånd vælge sin trosretning når han bliver gammel nok og forstår tingene. Religion er ikke noget som fylder specielt meget i vores hverdag, andet end vi nogle gange taler om forskellighederne og hvordan vi hver især er opvokset. Vi har respekt for hinanden og den baggrund som vi kommer fra, men vi føler ikke at vi eller Gabriel behøver at “vælge side”.

Begge vores familier respektere vores beslutning fuldt ud, og det betyder selvfølgelig rigtig meget for os begge to!

NÅ, men nu til lidt om festen! For den skulle faktisk afholdes her om nogle ugers tid, men på grund af Corona, er vi desværre nok nødsaget til at aflyse / udskyde hele showet. Location, kage, catering, pynt and you name it… Men hey, sådan er det. Alt bliver jo aflyst og udskudt i disse tider. Jeg er bare glad for at det ikke er vores bryllup som at det går ud af. Av av! Stakkels de som måtte stå i denne situation!

Nå, men det var altså bare lige en kort update herfra. Jeg Håber at det var svar nok, og hvis I har spørgsmål / kommentere er I mere end velkommen til at smide dem nedenfor i kommentarfeltet. Ha’ en rigtig skøn mandag derude!

xx Simone

(Visited 138 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Hej Simone det er et godt valg med at og holdenavn givs fest og held og Lykke hilsen Caroline Jensen på 13 år fra bonholm

 • HejSimone.
  Vi står i fuldstændig i identisk dilemma…eller gjorde. Vi har også besluttet at afholde navngivningsfest, når Corona er ovre!

  • Hej Sheila, dejligt at vide at vi ikke er de eneste og hvor skønt at I også kom til enighed! Tillykke med ham/hende . kh

 • Hej Simone jeg er stor fan af dig og jeg jeg syndes at din søn ser sød ud hilsen Caroline Jensen på 13 år fra bonholm

 • Hej Simone.
  Jeg er ny her på din blog. Og jeg vil bare sige jeg er allerede vild med den, selvom det ikke er så mange opslag jeg har læst i nu.
  Jeg skulle have haft mit kommene gudbarn døbt her til sommer men min moster var også nødt til at aflyse.
  Jeg syndes de er enhet vidt god ide med at holde navngivnings fest for lille Gabriel.
  Glæder mig til at læse meget mere af din blog.

  Kæmpe hilsner fra Emma

  • Kære Emma, velkommen til. Hvor er du sød <3
   Det varmer mit hjerte. Stort tillykke med dit lille Gudbarn. Kh Simone

 • hej Simone,❤️??
  Fedt indlæg jeg kom bare lige tanke om om i ikke så skulle giftes i en kirke, når hvor Gabriel ikke skulle døbes! en kirke. OgsåEr jeg ked af at høre at festen er blevet aflyst men ja, vi må passe på hinanden men jeg håber i får en super fed fest,og alt det er Corona er overstået stort kram Emilie Nielsen.

 • hej Simon,????
  Fedt indlæg jeg kom bare lige tanke om om i så ikke skulle giftes i en kirke,når Gabriel ikke skulle døbes! I en kirke. Også er ked af at høre at festen er blevet aflyst men ja vi må passe på hinanden.Men jeg håber i får en super fed fest og alt det er kroner er overstået stort kram Emilie Nielsen❤️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *