6 ugers update

Vægt: 5,2 kg (+ 1.2 kg siden fødsel)
Længe: 62 cm (+ 10 cm siden fødsel)

Igår fyldte lille Gabriel præcis 6 uger, og han er nu allerede knap halvanden måned gammel. Det er slet ikke til at begribe. 🙂 I forgårs var vi til 5 ugers (standard) tjek med ham hos egen læge, og oh boy hvor han vokser derud af, han udvikler sig i raketfart!

Jeg havde det godt på fornemmelsen, men at han allerede var vokset hele 10 cm siden fødslen og nu vejer “så meget” overraskede mig alligevel. Selvom jeg allerede har kasseret meget af hans newborn tøj og jeg godt kan mærke at jeg er blevet stærkere (og ømmere) i både mine arme og håndled.

Han trives rigtig fint, er en glad smilende lille fyr, spiser flot og sover godt. Dog sover han bedst i dagtimerne og knap så godt i nattetimerne. Sådan har det ikke altid været og han har den seneste uges tid været enormt urolig og utrøstelig efter hvert måltid i aftentimerne, og ville oftes kun hænge på mig. Vi har nu fundet ud af at det skyldes en mild grad af refluks, som vi selvfølgelig skal hjælpe ham med, og så skal vi til at lave endnu flere aktiviter med ham om dagen da han både er en stor, stærk og enormt kvik lille mand, og har brug for at blive aktiveret endnu mere. Det har jeg nu gjort de sidste 2 døgn og i nat sov han, hold nu godt fast: hele 7 timer kun lige afbrudt af ét måltid på 30 min. og så faldt han med det samme til ro og sov 3 timer mere. Det har været som juleaften for mig med al det søvn jeg fik. Jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre af mig selv i dag! 😉 Ej jeg er en meget lettet men træt mor. Jeg er bare glad for at vi fik knækket koden. Vi fik hjælp og vejledning på babyinstituttet hvor vi går med Gabriel engang i mellem, også til zoneterapi m.m. De har bla. også nogle hold som hedder “Klog baby”. De holder til på Gentofte hotel og vi er personligt VILDE med deres tilgang til tingene og måden de griber babyer / børn an på. De har været til kæmpe stor hjælp for os. Jeg kan ikke understrege det nok, hvis nogle af jer går og strugler med det mindste. Husk, det behøves ikke at være sådan. I hvert fald ikke i de fleste tilfælde. Vi var bare fanget i en ond spiral.

Alle børn er jo forskellige og har individuelle behov, og der er altid et hav af tips og råd at finde blandt veninder, nettet , sociale medier osv. Det er både på godt og ondt synes jeg. Af og til er man fanget i en jungle af gode råd som alle er forskellige hvilket gør at man nogen gange bliver mere forvirret end hvad godt er, og famler lidt i blinde. Det er i hvert fald min egen erfaring. 🙂

Men for at summere op: det som har hjulpet Gabriel er en ny amme og søvn-rutine da han nu ikke er en lille nyfødt mere, men 6 uger gammel og har andre behov. Så skal han stimuleres og trænes endnu mere end vi gør i forvejen da han er utrolig stærk og meget kvik i pæren. Udover det har vi lært at tackle refluks og fået et par gode råd med på vejen ift. kost og amning (for at bekæmpe luft i maven og alle de dumme prutter som følger med). Vidste I bla. at via amning overfører moderen sin tarmflora til baby? Det vidste jeg faktisk ikke før forleden dag. Enormt fantastisk og imponerende – og klart en tanke værdig.

Til sidst vil jeg blot lige dele min beslutning ift de der d-dråber. Vi endte med helt at stoppe med dem i 10 dage og er nu gået over til d-spray som gives oralt og trænger ind via slimhinderne i munden og derfor skal det ikke passere i tarmen og lave ravage.

Det var lige en kort update herfra telefonen ✌?♥️ Må I have en helt fantastisk weekend!
xx Simone

(Visited 81 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *