Gravid uge 39

 

Hej ladies,

Så blev det tid til en lille update her på bloggen.

Maven vokser derud af, og der sker virkelig meget nu! Jeg er nu i uge 39 og i morgen går jeg ind i uge 40. Jeg har nu officielt kun 7 dage til termindato, nemlig d. 5 september.

En dato som jeg har længdes efter og glædet mig til i snart 9 måneder. Det er simpelthen så uvirkeligt, at lige om lidt så er det NU… Nu at vi skal møde vores lille søn for første gang, og passe på ham resten af livet. Wauw! Jeg får helt gåsehud bare ved tanken!

Nå, men hvad er der sket siden sidt?

For to dage siden var vi til jordemoder tjek, og han ligger fortsat med hovedet nedad i ‘hoved position nr. 1’. Han er nu “sunket” rigtig dybt ned i bækkenet, faktisk så meget at hverken jordemoderen eller den jordemoder-studerende kunne få fat om hovedet / “dreje det”. Jeg tænker at det må være et godt tegn. I hvert fald får jeg en masse jag helt ud i benene som nogle gange gør at jeg lige kollapser et øjeblik og får en krampe i benet/benene. Der sidder mange gode nerver dernede skal jeg lige love for. 😉 Jeg synes ikke at det som sådan “tynger” som mange beskriver det, men jeg er ikke i tvivl om at der sidder et hoved mellem mine ben – lad mig bare sige det sådan! 😉

For bare 3 uger siden fik vi at vide at han nok var en “lille” baby i og med at han kun vejede 2400 gram. Jeg håbede sådan at han ville tage lidt mere på, og her kun 3 uger senere har han altså taget et helt KILO på! Er det ikke vanvittigt? 😉

Så nu står han altså klar med en kampvægt på 3400 gram skønner de ham til at veje. Derudover er han en lang en af slagsen. Det bliver virkelig spændende at møde ham! Mor her har taget 13.5 kilo på.

Jeg har fået tiden til at gå med….

Siden sidst er jeg startet til fødselsmodnende akupunktur på klinikken hvor jeg i forevejen går i behandling for mine spændingshovedpiner (Klinik By Nørgaard). Fødselsmodnende akupunktur har en dokumenteret effekt, og hvad den afhjælper taler jeg lidt om i min nyeste Youtube video nederst i blog indlægget her. Man anbefaler at starte efter graviditetsuge 37 og så få 1-2 behandlinger ugentlig frem til termin. Jeg fik min anden gang igår.

Derudover så har jeg også kastet mig ud i rebozo massage hele to gange. Jeg fandt “Doula Linnea” online, og havde kun hørt godt om hende. Hun holder til på Islandsbrygge hvor hun behandler, men hun tilbyder også at komme hjem til en selv med madrasser og det hele, og det synes jeg var rigtig rart.

Rebozo betyder egentlig bare sjal eller tørklæde på mexikansk, og massage metoden stammer fra mexico og udføres ved hjælp af et vævet sjal/tørklæde.
Rebozo har til formål at skabe balance og afspænding i kroppens muskler. Specielt den store psoas muskel (livets muskel), som hæfter på rygraden, som svøber sig inden om bækkenet og rundt om livmoder.
SÅ, rebozo afspænder og blødgør psoas musklen, så dit barn får de mest optimale vilkår for at ligge sig i den bedste stilling til fødslen.  Teknikker kan også bruges til smertelindring når der arbejdes med veer og så kan rebozo ligeledes være er med til at booste hormonet oxytocin. Linnea fik i hvert fald lige lært Gamal et par tricks, som jeg håber at han kan huske på selve dagen! 😉 Det er en meget mild massageform og utrolig behageligt når man er højgravid. I kan se nogle af teknikkerne i min Youtube video nederst i blogindlægget her.

Ellers bruger jeg dagene på at hvile mig, spise god mad, vaske tøj, gøre klar, går små ture, svømmer baner i svømmehallen og ellers er jeg bare god ved mig selv og får besøg af mine dejlig veninder som kigger forbi i tide og utide til frokost, formiddagskaffe osv. Det er bare SÅ dejligt!
Jeg er utrolig taknemmelig for hvordan min krop har tacklet graviditeten og jeg priser mig lykkelig over ikke at have flere skavanker end ryg-gener på grund af de mange ekstra kilo på maven.. Well.. og så de søvnløse nætter, men dem løber ingen af os højgravide nok udenom. 😉
Det blev til en lidt længere update herfra end hvad jeg lige regnede med, men måske det også bliver den sidste?! Haha! Hvem ved. 😉

Tak fordi du læste med. xx Simone

HUSK endelig at hoppe ind og abonnér på min YouTube kanal lige HER, så du ikke misser en eneste video. Der ligger i øvrigt også allerede en masse andre gravid og baby-relateret videoer. 🙂

 

 

(Visited 101 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *