Pakkeliste til hospitalstasken

 

I dag pakker jeg indholdet i hospitalstasken, så den står klar til babys ankomst. Jeg er nu i uge 34 og der er ikke længe til termin. Så i dag får i vores hospitalstaske at se, og ikke mindst alt indholdet som jeg har gået og samlet ind de sidste mange uger. Jeg glæder mig utrolig meget til min fødsel og ikke til mindst til at møde vores lille søn inden længe.

HUSK endelig at hop ind og abonnér på min YouTube kanal lige HER, så du ikke misser en eneste video. Der ligger i øvrigt også allerede en masse andre gravid og baby-relateret videoer. 🙂

 

Babys taske:

4 sæt tøj til baby

4 huer

1 strik / varm heldragt

4 par strømper

6 stofbleer

Olivy babycare

Vatrondeller

Babysvøp og/eller babytæppe

Skiftenunderlag

Babydyne m. Betræk

Sut

Nusseklud

Babynest

Mors taske:

Vandre journal

Sygesikring

Ønskeliste til Jordemoder i 2 eksemplarer

 Musik-højtaler m. oplader

Iphone m. oplader

Kamera

Headset

Blød mama pyjamas + kimono

Pæn kjole til når vi skal hjem

Amme bh’er

Ammevenlige toppe

Store bløde trusser

Strømper

Sutsko

Klipklapper

Store bind

Ammeindlæg

Varmepude

Hår produkter

Hårbørste

Hår elastikker

Tandbørste + tandpasta

Brystcreme

Læbepomade

Dagcreme

Avéné vand spray

Toiletpapir

Egen hovedpude

Tyggegummi

Vandflaske

Sutte/amme-brikker

Næsespray

Ipren + Panodil

Fars taske:

Behageligt tøj

Klipklapper

Toiletsager

Diverse:

Autostol

Barnevogn

Lift

Snacks:  Druesukker, Faxecondi, vandflaske, frugt evt. snackbarer

 

(Visited 95 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • En vandflaske med et slags sugerør er guld 🙂 Tag evt. et par strømper/hygge sokker med. Ellers har du den fineste liste 🙂 Jeg er så spændt på dine vegne!

 • Det virker da til, du har helt tjek på det søde Simone. Kan dog virkelig anbefale dig at tage en ammepude med fremfor babynesten. Ikke at de erstatter hinanden, men blot for ikke at skulle slæbe på for mange store ting. Mange oplever, at det er svært at amme, og her var ammepuden virkelig en kæmpe hjælp for mig.

  Og så tror jeg altså, du bliver træt af at føde i dit eget tøj, selvom tanken er rar. Når man står efter fødslen, og der måske er blod, fostervand, afføring og i mit tilfælde også bræk samt afføring fra min søn, som sked på vej ud, så er det bare rart at kunne smide det ud og aldrig skulle se på det igen, fremfor selv at skulle vaske en lækker kimono. Blot et tip..

  Rigtig meget held og lykke.
  Kh Anne.

  • Kære Anne tusinde tak for alle dine gode råd 🙂 Måske jeg tager min kimono med som second choice så 😉
   Ammepuden har jeg faktisk også pakket da vi tager på barselshotel efter fødslen – den tror jeg du har ret i at jeg bliver SÅ glad for! Tak for din besked. Knus Simone

 • Congrats on your little boy! I have 3 so they come highly recommended 😉 Not sure where you are giving birth but I was at Rigshospitalet. They literally had me out the door and home in less than 18 hours so be prepared not to use a lot on your list 😉 Fresh fruit is also a good thing to pack! xox

 • Det er en rigtig fin liste du har lavet. Da jeg skulle føde i august sidste år havde jeg også gjort mig rigtig mange tanker om hospitals tasken. Hvis jeg må komme med nogle gode råd, så er der mange ting de har på hospitalet. Dem skal man ikke slæbe med. Fx pudsleunderlag, smertestillende, håndsprit, stofbleer, bind til mor, varmepude. Og store trusser er altså heller ikke nødvendige. Du får nogle super smarte netteusser på. De er hammer gyselige, men for søren du vil elske dem.
  Nu endte min fødsel i kejsersnit før jeg fik veer. Så jeg har ingen erfaring med selve “at være i fødsel” så jeg ved ikke hvad man har brug for der. Men efter et kejsersnit skal man være indlagt i 3-4 dage. Og de ting jeg var rigtig glad for på barselsgangen var helt sikkert: egen hovedpude, telefon, musik, sutsko, lanolincreme, lækker shampoo, babydyne, chokoladekiks og pølsehorn (primært til kæresten, for han fik ikke mad inkluderet i opholdet).
  Babynesten får du helt sikkert brug for, men først når I kommer hjem. På hospitalet sover baby primært på dig eller i en lille seng på hjul som hospitalet stiller til rådighed.
  Held og lykke med det hele ?

  • Hej Tine

   Stort tillykke med din lille også 🙂 og tak for dine gode råd.
   Gamal og jeg skal ikke hjem efter hospitalet, og derfor har jeg pakket lidt ekstra ting, som jeg ved det har på hospitalet, men ikke på barselshotellet 🙂 Knus Simone

 • Hej Simone,

  Nu har jeg ikke læst alle andre kommentarer, men kan i hvert fald anbefale dig at tage et ekstra sæt sengetøj med
  ? Det var jeg glad for ved min første fødsel, da der kom lidt blod mv. på det første sæt.

  Pøj pøj med hele.

  Mvh.

 • Rigtig god fødsel til dig søde Simone <3 det er det største at blive mor! Og jeg glæder mig til at følge med i dit nye liv herinde 🙂
  Husk (altså hvis du selv vil selvfølgelig, det er ikke for at prøve at rette på dig hehe) at passe på med sut før amning er etableret og især ammebrikker. Jeg fik smidt et par ammebrikker på på barselsgangen da der var travlt og det tog mig 7 måneder at smide dem igen. Jeg ville ønske at jeg havde fået bedre vejledning 🙁
  Når det så er sagt, så er jeg sikker på at du har styr på det, jeg ville bare lige give et lille pip 🙂
  Bedste hilsner og held og lykke!

  • Hej søde Mathilde, mange mange tak for din besked og ikke mindst det gode råd. Det vil jeg helt sikkert have i baghovedet! TAK! kh Simone

 • Hej Simone.
  Jeg har selv termin samme dag som dig, dog med mit andet barn – derfor vil jeg gerne give dig det bedste råd jeg fik som førstegangsfødende og som jeg helt sikkert husker her anden gang: anskaf dig et par intimskylleflasker! Undskyldt hvis det bliver for intimt MEN efter en fødsel er man altså totalt øm og toiletbesøg kan være den største udfordring (det er der bare ikke rigtig nogen der fortæller meget om) og i den forbindelse var min redning en intimskylleflaske som kan fyldes med lunkent vand og bruges som lindring når vandet og især nr.2 melder sig… derudover er det også vældigt rart at skylle sig ren inden toiletpapiret tages i brug… de kan ikke købes hvor som helst men en simpel google-søgning burde klare det ?.
  Rigtig meget held og lykke med den næste tid.

  • Kære Melanie,

   TUSINDE tak for dit gode råd! En jordmoder tippede mig netop om det i sidste uge. Sådan en flaske skal jeg da have anskaffet mig!
   Og hey, kæmpe stort tillykke med din lille nr. 2 også. Hvor er det sjvot at vi har termin samme dag 🙂 Held og lykke til dig også og alt det bedste. kh Simone

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *