ÅRET DER GIK – Lær’ at sætte mål

Hej skønne piger

Så er sidste dag i 2018 officielt skudt igang, og et nyt år står for døren.

2018 har været et helt fantastisk år. Det er også det år som jeg husker er gået aller stærkest nogensinde. Det er simpelthen fløjet væk! I dag skal det jo handle om at sætte mål og holde sig motiveret på rejsen mod målet, så derfor vil jeg ikke gå så meget i detaljer med mit eget år 2018. Jeg ved der er flere af jer som spørger efter en “Året der er gået” video hvor jeg opsummerer hele mit år, så det tænker jeg umiddelbart at lave i stedet, inde på min YouTube kanal. Husk at SUBSCRIBE på min kanal (HER), så får du nemlig updates når der kommer en ny video online. 🙂
Nå, og nu til sagen.

Hvordan sætter man så mål og holder dem? Det giver jeg her en lille guide til:

 

1. Du skal vide, hvor du vil hen.

Det første skridt på vejen til at sætte mål, der ændrer dit liv, udvikler dig personligt og rykker dig videre til næste step, er at finde ud af, hvor du faktisk gerne vil hen. Hvad er det du gerne vil nå med dit mål?

Riv en formiddag ud af kalenderen. Start dagen stille og roligt. Gå en tur i skoven, sæt dig på din favorit café eller find et andet sted, hvor du slapper af. For nu er det tid til at drømme.

Forestil dig, at du kan være, få og opnå alt. Der er ingen begrænsninger ? hverken fysiske eller psykiske.

Rigtig mange mennesker har svært ved at lade tankerne flyde fuldstændig frit, det kræver en del øvelse. Men en god måde at komme i gang er at identificere, hvad du elsker at lave, og hvad der gør dig glad.

Og skriv det ned!

Hvis du stadig har svært ved at komme i gang, så er der her en række spørgsmål til at kickstarte dine drømme:

  • Hvordan set dit perfekte liv ud?
  • Hvad er dit drømmejob?
  • Hvilken livsstil drømmer du om?
  • Hvordan vil du gerne bruge resten af dit arbejdsliv?
  • Hvordan vil du gerne bruge din fritid

Det vigtigste i denne proces er, at du ikke lader andres forventninger, ambitioner og fordomme begrænse dig.

 

2. Du skal have et smart mål

Okay. Det er selvfølgelig ikke fordi dine mål skal vinde en sej pris til Copenhagen Fashion Week, med smart-mål, skal du kunne svare ja til alle 5 nedenstående indikatorer:
Er dit mål:

  • Specifikt ?
  • Målbart ?
  • Ambitiøst ?
  • Realistisk ?
  • Tidsbestemt ?

3. Hold motivationen gennem de hårde tider

Det kan være hårdt at nå sine mål og ligesom du vil have dage, hvor det hele bare glider, og du nærmer dig målet med hastige skridt, så vil der også være perioder, hvor det bare går i stå, panikken breder sig og målet forsvinder som en prik i horisonten. Det er her du skal kæmpe, og din brændende motivation skal være med dig. Intet er nemt, men husk på, at dit mål var realistisk da du opsatte det og derfor kan du også gennemføre det, selv i de sværeste tider hvor alt kan føles hårdt og meningsløst. Et godt tip til at holde dig motiveret, og minde dig om hvorfor du kæmper, er at sætte billeder på dine mål. Jeg har personligt lavet en billedramme hvor jeg har printet billeder ud af mine mål og sat dem op. Den billedramme kigger jeg på hver eneste dag. De hjælper mig i de hårde tider, og glæder mig i de gode.

 Hvad er fordelene ved at nå dine mål?
Hvis du skal nå dine mål, så er det vigtigt, at du er motiveret. En god måde er at skrive alle fordelene op på en liste, og ikke mindst skrive 5 følelser ned, som du vil sidde tilbage med og føle, når du har opnået dit/dine mål.

Hvad enten du formulerer en drømmesætning, laver en fordelsliste eller noget helt tredje, så skal du være konkret. Beskriv hvordan dit liv skal være når du er i mål. Jo mere konkret du beskriver fordelene, jo bedre vil de kunne motivere dig, når du skal gå vejen fra tanke til handling. Jeg er personligt fan af først at skrive det hele ned på et stykke papir, og derefter tager jeg et nyt papir hvor jeg tegner det jeg lige skrev og følte.  Det virker måske lidt sjovt eller primitivt, men vores underbevidsthed manifestere meget bedre et billede eller en tegning. Man kan også printe billeder ud fra nettet og lave en kollage som beskrevet ovenfor.

 

Vigtigst af alt: Hæng den op et sted hvor du ser den bevidst eller ubevidst hver eneste dag. Min står  lige nu på kontoret.

NYTÅR

I dag er det tid til at lave en ny collage, en goal map og sætte nye mål. Gamal og jeg gør dette hvert eneste år sammen, enten lige inden nytårsmiddagen hvis vi er sammen med andre den aften, og ellers gør vi det efter hovedretten. Efter vi har sat mål, kigger vi på vores gamle mål for året der er gået, og taler det hele igennem.

Pøj pøj med det  hele søde piger, og RIGTIG GODT NYTÅR!

Masser af kærlighed, kys og kæmpe T-A-K til jer for at følge min rejse på sociale medier, og altid være så skønne og dejlige. Uden jer var der ingen mig.

Lad os rocke 2019 med en masse positiv energi!

xx Jeres, Simone

(Visited 20 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *