Ny gennemtestet allergivenlig dyne

Sponsoreret

I dag skal det handle lidt om både dyner, hygiejne og allergi.

Inklusiv jeg selv, er flere danskere plaget af allergi. Og til de af jer som følger med på bloggen ved I, at jeg op til flere gange har fortalt åbent om min allergi, som blandt andet er støvallergi. Jeg går jo helt enormt meget op i at mine ting i hjemmet samt produkter er rene og allergivenlige.

Det hele startede lidt, da jeg i foråret officielt fik stillet diagnosen støvallergi, hos egen læge, selvom jeg i nogle år har gået med en lille mistanke herom. Det første jeg gjorde var at hyre en rengøringsdame som hver mandag kommer og hjælper os, så vi kan komme til bunds i støv og forebygge. Det næste jeg gjorde var at Google internettet tyndt for at finde nogle tips til et bedre sovemiljø, i jagten på en allergivenlig dyne og pude.

Det var midt i min jagt, at jeg stødte på ny-lanceret ”Nænsom”, som nu pryder vores soveværelse. ”Nænsom” er en ny gennemtestet serie af allergivenlige dyner og puder, der effektivt holder husstøvmider ude.

Til de af jer som også lider af støvallergi så kender I til problemet; næsen løber eller er stoppet til, øjnene klør og det ene nys afløser det andet.
Det forringer virkelig ens livskvalitet, og når man hver morgen vågner og føler sig uoplagt, er det altså bare ikke fedt.

Den danske dyneproducent Quilts of Denmark har udviklet ”Nænsom” – og det er en gennemtestet serie af dyner og puder, som er særligt egnet for mennesker med støvallergi og for alle dem, der gerne vil undgå at udvikle allergi.

”Nænsom” er nemlig fremstillet af en økologisk bomuld, der er så tætvævet, at de mikroskopiske husstøvmider ikke kan trænge ind gennem stoffet. Samtidig er både dyne- og puder bløde og skånsomme mod huden og indeholder hverken optisk hvidt, formaldehyd, parfume eller andre unødvendige stoffer, der kan give allergi. Desuden kan ”Nænsom” holde til at blive vasket ved 60 grader, og det har stor betydning, når det handler om at forebygge allergi.

De er faktisk også den eneste producent i Danmark som har dundyner og puder deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark, og det budskab synes jeg skal ud. Det var nemlig en jungle for mig at navigere rundt i, da jeg tilbage i foråret søgte og søgte. Vi har nu købt en dobbeltdyne herhjemme sammen med 2 gode hovedpuder som vi er virkelig glade for. Jeg mærker intet til min støvallergi i soveværelset længere, og både vores dyner og hovedpuder får jævnligt en tur i vaskemaskinen. Det kan jeg virkelig anbefale alle at gøre.

Ekstra bonus ved “Nænsom” som jeg er ret vild med, er at alle deres dyner og puder er ikke bare nænsom over for dem, der sover i dem, men også over for miljøet og dyrene. Virksomhedens dunprodukter har som de eneste i Danmark det nordiske miljømærke Svanen, og desuden er Quilts of Denmark også alene om at have en Down Pass-certificering, som garanterer, at dun og fjer er fremstillet dyreetisk forsvarligt.

Deres serie består af dyner i tre versioner: sval, lun og varm, og de kan fås i to længder samt som dobbeltdyne. Puderne findes i lav, mellem og høj udgave. Alt er i 100 % økologisk bomuld og fyldet er af friske, vaskede og varmebehandlede moskusdun. Pt forhandles Nænsom hos Salling og Drømmeland.

Jeg håber at I kan bruge mine egne erfaringer og tips til et bedre miljø i soveværelset. Og husk på, man behøver ikke at have allergi for at have en god hygiejnisk dyne eller pude. 😉

I kan læse mere online HER. xx jeres Simone

 

(Visited 48 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Super. Dejligt du sætter fokus på noget er er et problem for mange. Jeg vidste ikke at jeg var sakegusj overfor husstøvmider før en veninde fortalte om det. Jeg har også valgt Nænsom – virkelig lækre dyner. ?

  • Tak,for vildt godt indlæg. Jeg har længe gerne ville købe nye puder og dyner, og syntes netop det er svært at gennemskue markedet. Men nu er jeg da allerede meget klogere, nu ved jeg hvad jeg skal købe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *