5 RÅD DER GØR DET NEMMERE AT KOMME OP OM MORGENEN

Godmorgen skønne mennesker,

Sidste år omkring oktober måned hvor mørket så småt begynder at tage til, skrev jeg et lille indlæg om hvordan jeg personligt håndtere det her markante årstidskift. Jeg synes af og til at det kan være en lille smule trist at vi nu går en lang række af mørke måneder i møde, og især her i oktober får jeg altid nogle off-dage hvor humøret simpelthen bare bliver påvirket af vejret udenfor. Jeg tager mig selv i at skulle rive mig selv op om morgenen lige for tiden, og jeg vil næsten hellere bytte min højrearm mod en time mere under dynen når alarmen ringer kl 6:30.

Heldigvis ved jeg at det bare er for en kort periode, for så snart jeg begynder at praktisere mine små tips nedenfor, så er det slet ikke så svært igen. Thank god for det, for ellers er der lige pludselig lang tid til foråret og bedre vejr! 😉
Alt det kræver er bare at vi tilvænner os og skaber nogle gode og rare rutiner for os selv, og det har jeg gjort for mig selv.

Som selvstændig i mere end 7 år, har jeg efterhånden lært hvor vigtigt selvdisciplin er, og selv om jeg til tider har aller mest lyst til bare at trykke på snooze-knappen, idet alarmen ringer, så ved jeg også at det er en riiiigtig ond cirkel at starte på!
Jeg mener at vi alle sammen har godt af at blive udfordret lidt, for ellers rykker vi os heller ikke personligt eller mod vores mål – Og heldigvis kan vi mennesker faktisk selv programmere vores smarte hjerner til forandring. Cool ik’?
Man siger at det tager ca. 21 dage for hjernen at forstå, at den skal ændre en vane, så vil du ligesom jeg vænne dig til ikke at snooze alarmen og springe ud af sengen, så gør det hver dag i 21 dage, og efter de 21 dage begynder din hjerne af sig selv at huske, at den skal gøre det helt automatisk. Lige pludselig vil du opleve at det som før var mega svært, lige pludselig bliver piece of cake! Selvfølgelig skal du lige overleve de 21 dage først, men lad os gøre det sammen! 🙂

Udover dette lille tip, vil jeg nu komme med mine 5 personlige bedste råd til en bedre morgen, som gør det både nemmere og sjovere at komme op om morgenen.

MOTIVATION

Det er nemmest at ændre en vane, hvis du er motiveret for at gøre det, og den bedste måde at blive motiveret på, er at finde en følelse, der trækker dig ud af sengen. Min følelse der gør at jeg bare MÅ ud af sengen er, alle de muligheder som ligger foran mig hver eneste dag. Mulighederne for at skabe, og jeg fået et kick ud af at være disciplineret og nå mine ting, hvis ikke bliver jeg det modsatte af motiveret: demotiveret og lad.  Alt forandring er svær, og for at kunne gennemføre store ændringer, kræver det, at du finder DIN motivation. Du skal gøre op med dig selv, hvorfor det er vigtigt at blive bedre til at stå op om morgenen. Mere energi? Hjælper det dig med at tabe dig? Giver det dig mere selvtillid? Der er en større chance for at du får lyst til at stå op, hvis du husker dig selv på, hvorfor du gør det! Motivation er nøglen til alt!
HOLD FINGRENE FRA SNOOZE-KNAPPEN

Det kan virke som den bedste idé i hele verden at give snooze-knappen et tryk som det første, når du slår øjnene op til lyden af din irriterende alarmtone. Men det er det ikke – faktisk tværtimod. Forskning viser, at du bare bliver endnu mere træt af at Snooze! Derudover er der også en psykologisk faktor i, at det første du gør om morgenen, er at udskyde ting. Du piller på den måde ved forståelsen af din af selvdisciplin.

Et godt tip er at placere din telefon eller vækkeur langt væk fra dig. Det tvinger dig ud af sengen og forhindre dig i at Snooze. Et lille bonus tip: gå i Itunes store på din iPhone og download en lækker sang/melodi og indstil den som alarmtone i stedet for iPhone’s egne mega irriterende toner. Husk at din alarm er det første du høre hver dag, så vælg en der gør dig glad og motiveret til at komme op. Jeg har en sang fra min & Gamal’s første ferie sammen som bare gør mig helt vildt glad!

VÅGN EN HALV TIME FØR TID & VÅGN I ET LANGSOMT TEMPO

Det her er nok mit favorit tip: I starten når du skal til at ændre dine morgenvaner, så er et godt råd at sætte alarmen en halvtimes tid tidligere end normalt. Vågn i et langsomt tempo. Du kan sagtens springe glad og top-motiveret ud af sengen, men stadig have en slow morning i dit helt eget tempo. Hvis du er i et forhold kender du måske også til, at I begge springer ud af sengen hver for sig, og så ser I ikke hinanden før sidst på dagen til aftensmad. Prøv i stedet at brug bare 15 minutter sammen hver morgen. Hvad end det er under dynen, i badet eller lav en dejlig morgenmad sammen. Det er altså et mega hit, og styrker det gode forhold! Jeg sværger personligt selv til det her tip!


WAKE UP LIGHT

I de mørke tider, som vi forhåbentlig snart har passeret, benytter jeg mig meget af at have et hyggeligt lys lige ved hånden, som jeg tænder i det min alarm ringer. Jeg bruger IKEA’s hyggelige lyskæder – faktisk har Søstrene Grene for tiden også nogle virkelig fine nogle til kun 58 kr. 😉 Bonus info. En anden ting som mange mennesker inklusiv mig selv har stor glæde af, er et såkaldt wakeup-light. Et wakeup-light er et specielt behageligt lys som du kan vågne til, og skulle forårsage at du vågner mere afstresset og udhvilet. Jeg har aldrig selv prøvet det, og IKEA’s lyskæder fungerer fint for mig, men du kan finde et udvalg af wakeup-lights HER .

 LAV DINE EGNE MORGENRUTINER – LIGE SOM DU BEDST KAN LI’ DEM!

Hvis du vil gøre dig forhåbninger om, at blive glad for at stå op om morgenen, er det vigtigt at du ikke hader ALT ved den tidlige morgenstund. Haha! 😀 Og med det sagt, skal du derfor vælge nogle rutiner, som DU kan lide. På den måde bliver din morgen forbundet med noget rart.

Det hele skal ikke handle om, at du skal være produktiv. Så gode rutiner kan være afslapning med kæresten, en god bog, eller noget let fysisk. Lav gerne en liste som du kan kigge på, når du mest af alt har lyst til at lægge dig igen.

Personligt elsker jeg at vågne før tid, lave 10-20 minutters yoga og derefter snuppe et varmt bad i langsomt tempo.  Efter badet kommer det vigtigste for mig: en god hjemmelavet morgenmad! (Du kan se opskriften på en af mine favorit opskrifter ved at klikke HER)
Så find ud af hvad dine yndlings rutiner kunne være. Tro mig, det gør en verden til forskel!

Et andet lille fif inden jeg runder af, er en stor synder som jeg selv er tilhænger af, nemlig: KOFFEIN (kaffe) op til sengetid. Det er virkelig en dårlig idé, selvom du sagtens kan falde søvn ovenpå en spand kaffe. Det forstyrre virkelig kroppen selvom du sover. En anden vigtig ting er at slukke for elektronikken, før du lægger dig om aftenen. Koffeinen holder dig frisk, men det gør lyset fra din smartphone faktisk også. Ellers kan du skaffe dig nogle smarte skærmbriller fra Izipizi som jeg selv bruger. De er super effektive. 🙂

Jeg håber at I kunne bruge mine 5 tips til en bedre morgen og dermed også en meget bedre dag!
Produktivitet! Go’ go’ go!
Kærlighed fra mig til jer!
xx jeres Simone

(Visited 70 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *