Sund morgenmad på 5 minutter – Hvorfor er morgenmad så vigtig?

 

Hvorfor er morgenmad så vigtig?

Lad os tage en lille snak om “det der” med den sunde morgenmad og den gode start på dagen!
Hvorfor? Fordi at morgenmad er dagens vigtigste måltid, og fordi at jeg personligt sværger til en god og sund morgenmad hver eneste dag! Den skal både mætte, være sund og bidrage til en masse energi!
Derfor vil jeg dele min lille “morgenmads-hemmelighed” med jer, nemlig opskriften på en sund og nem acai bowl, som ikke tager mere end 5 minutter at lave!

Når du står op om morgenen, efter mange timers søvn, vil dit blodsukker være lavt, fordi det er længe siden, at du har spist. Din krop vil derfor have brugt af sine reserver af sunde proteiner og fedtstoffer, for at reparere sig selv imens du sov.

Så kroppen er bogstaveligt talt sulten efter sunde fødevarer,  der kan give dig den rette mængde af energi, og de nødvendige byggeklodser til at holde dig glad, sund og smuk, og dermed også bidrage til at du får en god dag.

… Og husk så lige: du er hvad du spiser!
Så hvis målet er at se godt ud og have masser af energi fra morgen til aften, er det første og vigtigste som du kan starte dagen med, en god omgang morgenmad!

Jeg laver den her nemme acai bowl flere gange om ugen, som du sikkert er stødt på utallige gange på instagram, pyntet i Instagram-venlige striber af diverse friske pyntelige toppings.
Den smager lige så skønt som den der ud, og acai er fyldt med 10-30 gange så mange antioxidanter som eksempelvis blåbær!

Ingredienser: 

1 frosen banan i skiver / 1 avokado

1 kop frosne blåbær

2 spsk Acai pulver

1 dl Mandelmælk

Topping:
Pynt med dine yndlings frugter, kerner eller urter.
Jeg elsker personligt at toppe med kokos, frisk mynte, banan, granatæble kerner eller passionsfrugt.

Det tager ikke mere end 5 minutter at lave, og sådan gør du:

Kom alle ingredienserne i en blender og blend til smoothien er blød og cremet. Kom acai smoothien l i en skål / bowl og pynt med topping.
Bonus tip:
Du kan også komme 1 dl mandemælk mere i, og drikke den på farten imens du spiser dine toppings ved siden af, som en ekstra lille snack! 😉

xx Simone
(pssst: du kan følge mine sunde og nemmeopskrifter på Snapchat / Instagram Story hvor jeg poster  nye tips flere gange om ugen)

(Visited 151 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *