5 råd til en bedre morgen som gør det nemmere at komme op

GOOOOODMOOOOORGEN KÆRE,

I de her lidt kolde mørke tider hvor alarmen ringer og du svinge benene ud i vintermørket og det første du mærker er fødderne der rammer det kolde gulv. Pyyyh
Du har som de fleste mest lyst til at blive liggende under de hyggelige dyner efter snooze-knappen, når uret begynder at bippe. Med den motivation kommer du aldrig ud af sengen, og kommer du ikke ud af sengen og bliver udfordret så rykker du dig heller ikke personligt eller mod dine mål. Heldigvis er det begyndt at blive tydligere lyst udenfor, og når solen kigger frem i løbet af dagen. Det gør det i hvert fald en smule nemmere.

Det er vigtigt at få sovet nok ? Alt andet kan have alvorlige konsekvenser, og du bliver heller ikke ligefrem, sundere, gladere eller smukkere uden søvn.

Går du rundt med en masse dårlige vaner, og kan ikke komme op om morgenen, så er der hjælp forude! Heldigvis kan vi selv programmere vores smarte hjerner til forandring.
Det tager 21 dage for hjernen at forstå, at den skal ændre en vane, så vil du vende dig til ikke at snooze alarmen og springe ud af sengen, så gør det hver dag i 21 dage. Efter de 21 dage begynder din hjerne at huske, at den skal gøre det helt automatisk, og du vil opleve det som før var mega svært, lige pludselig bliver piece of cake!
Når hjernen først er programmeret til en ny vane / forandring, kræver det derefter 10 ugers “vedligeholdelsesarbejde”, hvor du fortsat hjælper hjernen til at indkoberere den nye vane / forandring.
De første 21 dage bliver måske hårde, men derefter er det SÅ meget nemmere at holde fingrene fra snooze-knappen og komme op!

Udover dette lille tip, vil jeg nu komme med mine 5 personlige bedste råd til en bedre morgen, som gør det nemmere at komme op om morgenen.

 

Motivation

Det er nemmest at ændre en vane, hvis du er motiveret for at gøre det, og den bedste måde at blive motiveret på, er at finde en følelse, der trækker dig ud af sengen. Min følelse der gør at jeg bare MÅ ud af sengen er, alle de muligheder som ligger foran mig hver eneste dag. Mulighederne for at skabe, og jeg fået et kick ud af at være diciplineret og nå mine ting, hvis ikke blivere jeg det modatte af motivere: demotiveret og lad.  Alt forandring er svær, og for at kunne gennemføre store ændringer, kræver det, at du finder DIN motivation..     Du skal gøre op med dig selv, hvorfor det er vigtigt at blive bedre til at stå op om morgenen. Mere energi? Hjælper det dig med at tabe dig? Giver det dig mere selvtillid? Der er en større chance for, at du får lyst til at stå op, hvis du    husker dig selv på, hvorfor du gør det! Motivation er nøglen til alt!
Hold fingrene fra Snooze knappen!

 

Det kan virke som den bedste idé i hele verden at give snooze-knappen et tryk som det første, når du slår øjnene op til lyden af din irriterende alarmtone. Men det er det ikke – faktisk tværtimod. Forskning viser, at du bare bliver endnu mere træt af at Snooze!

Derudover er der også en psykologisk faktor i, at det første, du gør om morgenen, er at udskyde ting. Du piller på den måde ved forståelsen af din af selvdisciplin.

Et godt tip er at placere din telefon eller vækkeur langt væk fra dig. Det tvinger dig ud af sengen og forhindre dig i at Snooze.
Et lille bonus tip: gå i Itunes store på din iPhone og download en lækker sang/melodi og indstil den som alarmtone i stedet for iPhone’s egne mega irriterende toner. Husk at din alarm er den første du høre hver dag, så vælg en der gør dig glad og motiveret til at komme op.

Vågn en halv time før tid & vågn i et langsomt tempo

Især i starten når du skal til at ændre dine morgenvaner, så er et godt råd at sætte alarmen en halvtimes tid tidligere end normalt. Vågn i et langsomt tempo. Du kan sagtens springe glad og motiveret ud af sengen, men stadig have en slow morgning dit helt eget tempo. Hvis du er i forhold kender du måske til, at I begge springer ud af sengen hver for sig, og så ser I ikke hinanden før sidst på dagen til aftensmad. prøv at brug bare 15 minutter sammen hver morgen. Hvad end det er under dynen, i badet eller lav en dejlig morgenmad sammen. Det er altså et mega hit, og styrker det gode forhold!

Wakeup-light

I de mørke tider, som vi forhåbentlig snart har passeret, benytter jeg mig meget af at have et hyggeligt lys lige ved hånden, som jeg tænder i det min alarm ringer. Jeg bruger IKEA’s hyggelige lyskæder. En anden ting som mange mennesker har stor glæde af, er et såkaldt wakeup-light. Et wakeup-light er et specielt behageligt lys som du kan vågne til, og skulle forsage at du vågner mere afstresset og udhvilet. Jeg har aldrig selv prøvet det, og IKEA’s lyskæder fungerer fint for mig, men du kan finde et udvalg af wakeup-lights HER .

Lav dine egne morgenrutiner – Lige som du bedst kan li’ dem!
 

Hvis du vil gøre dig forhåbninger om, at blive glad for at stå op om morgenen, er det vigtigt, at du ikke hader ALT ved den tidlige morgenstund. Vælg derfor nogle rutiner, som du kan lide. På den måde bliver din morgen forbundet med noget rart.

Det hele skal ikke handle om, at du skal være produktiv. Så gode rutiner kan være afslapning med kæresten, en god bog, eller noget let fysisk. Lav gerne en liste, som du kan kigge på, når du mest af alt har lyst til at lægge dig igen.

Jeg elsker personligt at vågne før tid, lave 10-20 minutters yoga, et bad i langsomt tempo og et MUST: en god hjemmelavet morgenmad! Find ud af hvad dine yndlings rutiner kunne være. Tro mig, det gør en verden til fordel.

Et andet lille fif inde jeg runger af, er en stor synder som jeg send er tilhænger af, nemlig: KOFFEIN (kaffe) op til sengetid. Det er virkelig en dårlig idé, selvom du sagtens kan falde søvn ovenpå en spand kaffe. Det foresyrre altså kroppen selvom du sover. En anden vigtig ting er at slukke for elektronikken, før du lægger dig om aftenen. Koffeinen holder dig frisk, men det gør lyset fra din smartphone faktisk også.

Jeg håber at I kunne bruge mine 5 tips til en bedre morgen og dermed også en meget bedre dag!
Produktivitet! Go’ go’ go!
xx, jeres Simone

(Visited 42 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *