Lær at sætte mål og året der gik

Hej mine kære,

Så lakker år 2016 mod enden, og et nyt år står for døren.

2016 har været det mest hæsblæsende og følelsemæssige overvældende år – både på godt ondt.

Personligt stresser jeg altid de sidste 2 uger op til nytår, da jeg altid liiiiige synes at der skal ryddes op og gøres klar til at springe ordentligt ind i et nyt år.

Med oprydning mener jeg alt lige fra bunden af vasketøjskurven til emails, økonomi, garderobe fix, få talt med dem jeg holder kært, lave nytårsforsæt og visioner og ja, listen er lang.

I år må jeg bare sande, at jeg ikke har nået alt det jeg gerne ville de sidste to ugers tid, men sådan er det bare nogle gang. Held i uheld kan man bare ikke forudse alt på sin vej.
Jeg havde faktisk planlagt nytår i Spanien i Barcelona med Gamal og nogle venner men lige pludselig fik jeg en forfærdelig hjemve for første gang i mit liv, og det kunne bare ikke gå hurtigt nok med at komme hjem.

Jeg var lige pludselig utrolig ligeglad med den fancy penthouse / rooftop hvor vi skulle fejre nytår og feste natten lang med byens fineste crowd. Alt jeg bare gerne ville var at komme hjem.
De sidste 5 år har jeg ikke fejret rigtig jul i Danmark og ligeledes ikke nytår, men altid “flygtet” på eventyr i udlandet. I år kunne jeg pludselig en morgen da jeg vågnede op, bare mærke at jeg rent faktisk savnede Danmark og mit kære hjem. Sådan har jeg aldrig haft det før, men hvis jeg mærker efter, har jeg faktisk heller aldrig haft et hjem hvor jeg føler mig så godt og trygt tilpas som jeg har fået mig i 2016. Jeg er så ualmindelig glad for at bo der hvor jeg gør og jeg elsker hver dag at vågne til det smukke lysindfald og vandet lige nedenfor.
(Hvis du vil se hvor jeg bor kan du set hele min lejlighed og indretning på min YouTtube kanal HER – husk at Subscribe hvis du vil se flere videoer)
Min hjemve gjorde at vi bookede den første tilgængelige flybillet hjem. Jeg var ikke specialt populær, men heldig som jeg er, har jeg en ualmindelig sød og meget støttende kæreste som ikke havde noget imod at efterkomme mit behov om at tage det næste fly hjem, selvom det selvfølgelig virkelig lidt dumt at smide de andre dyre flybilletter lige ud af vinduet.

Well, hjem kom jeg forleden og først nu er jeg stresset helt af og kommet ned i gear. Min oplevelse mindede mig virkelig om, hvor vigtigt det er HELE tiden, at blive bedre og bedre til at lytte til sin indre stemme og behov og adlyde dem.
Nu danser jeg rundt i min yndlings kimono til min yndlings musik, og nyder de små glæder ved at være hjemme. Alt lige fra gulvarmen på badeværelset til en lækker rugbrødsmad med avokado.
Da jeg meget sporadisk fik vendt op og ned på alle nytårsplaner, har jeg i år valgt at holde nytår kun min kæreste og jeg. Vi besluttede os for at lave alt det vi aller bedst kan lide og fejre det nye år på helt egen manér.

Derfor har vi nu købt ind til at lave en lækker 4 retters menu med alle de ting som vi elsker aller mest.
Så lige om lidt skal jeg have pyntet op i hele lejligheden, gå i krig med at tilberede hummer, skåle i champagne og så kl. 00.00 går vi på min tagterrasse og hopper ind i det nye år og nyder fyrværkeriet ud over hele havet. En bedre nytårsaften kunne jeg ikke ønske mig i år. Den er helt efter både mit hjerte og behov.

Før maden sætter vi mål og visioner og finder motivationen bag. Jeg er ikke fan af nytårsfortsæt men foretrækker i stedet at sætte mål.
Skæringsdatoen for hvornår folk allerede opgiver sine nytårsfortsæt er allerede d. 15  januar for gennemsnittet og det er simpelthen fordi de forsæt som bliver opstillet enten ikke har en klar motivation bag eller fordi de ikke er realistiske.

I har sikkert hørt eller gjort det selv før “Næste år vil jeg træne hver morgen inden skole eller arbejde”. Hmm, NEJ, hvis du vil træne hver dag, så kom dog igang med det samme – hvorfor vente til det nye år, og hvorfor træne hver eneste dag? Du kører jo død i det på den måde! Osv. osv. Jeg tror at min pointe er forstået, right? 😉

Hvordan sætter man så mål og holder dem? Det giver jeg en lille guide til her:

1. Du skal vide, hvor du vil hen

Det første skridt på vejen til at sætte mål, der ændrer dit liv, udvikler dig personligt og rykker dig videre til næste step, er at finde ud af, hvor du faktisk gerne vil hen. Hvad er det du gerne vil nå med dit mål?

Riv en formiddag ud af kalenderen. Start dagen stille og roligt. Gå en tur i skoven, sæt dig på din favorit café eller find et andet sted, hvor du slapper af. For nu er det tid til at drømme.

Forestil dig, at du kan være, få og opnå alt. Der er ingen begrænsninger ? hverken fysiske eller psykiske.

Rigtig mange mennesker har svært ved at lade tankerne flyde fuldstændig frit, det kræver en del øvelse. Men en god måde at komme i gang er at identificere, hvad du elsker at lave, og hvad der gør dig glad.

Og skriv det ned!

Hvis du stadig har svært ved at komme i gang, så er der her en række spørgsmål til at kickstarte dine drømme:

 • Hvordan set dit perfekte liv ud?
 • Hvad er dit drømmejob?
 • Hvilken livsstil drømmer du om?
 • Hvordan vil du gerne bruge resten af dit arbejdsliv?
 • Hvordan vil du gerne bruge din fritid

Det vigtigste i denne proces er, at du ikke lader andres forventninger, ambitioner og fordomme begrænse dig.

2. Du skal have et smart mål

Okay. Det er selvfølgelig ikke fordi dine mål skal vinde en sej pris til Copenhagen Fashion Week, med smart-mål, skal du kunne svare ja til alle 5 nedenstående indikatorer:
Er dit mål:

 • Specifikt ?
 • Målbart ?
 • Ambitiøst ?
 • Realistisk ?
 • Tidsbestemt ?

  3. Hold motivationen gennem de hårde tider

  Det kan være hårdt at nå sine mål og ligesom du vil have dage, hvor det hele bare glider, og du nærmer dig målet med hastige skridt, så vil der også være perioder, hvor det bare går i stå, panikken breder sig og målet forsvinder som en prik i horisonten. Det er her du skal kæmpe, og din brændende motivation skal være med dig. Intet er nemt, men husk på, at dit mål var realistisk da du opsatte det og derfor kan du også gennemføre, selv i de sværeste tider hvor alt kan føles hårdt og meningsløst.

   Hvad er fordelene ved at nå dine mål?
  Hvis du skal nå dine mål, så er det vigtigt, at du er motiveret. En god måde er at skrive alle fordelene op på en liste, og ikke mindst skrive 5 følelser ned, som du vil sidde tilbage med og føle, når du har opnået dit/dine mål.

  Hvad enten du formulerer en drømmesætning, laver en fordelsliste eller noget helt tredje, så skal du være konkret. Beskriv hvordan dit liv skal være når du er i mål. Jo mere konkret du beskriver fordelene, jo bedre vil de kunne motivere dig, når du skal gå vejen fra tanke til handling. Jeg er personligt fan af først at skrive det hele ned på et stykke papir, og derefter tager jeg et nyt papir hvor jeg tegner det jeg lige skrev og følte. Man kan også printe billeder ud fra nettet og lave en kollage.

Vigtigst af alt: Hæng den op et sted hvor du ser den bevidst eller ubevidst hver eneste dag. Min hænger i soveværelset. 🙂 Nu er det tid til at lave en for 2017. Husk, at hvis du ikke når at sætte dine mål i dag inden kl. 00:00, så er der en dag i morgen igen, og den er mindst ligeså god! 😉
Pøj pøj med det og RIGTIG GODT NYTÅR KÆRE!
I morgen kl 12:00 afsløre jeg forresten en rigtig stor nyhed med jer! Ses vi herinde?
Masser af kærlighed og tusinde kys til jer!
Lad os rocke 2017 med en masse positiv energi!

Jeres, Simone
tumblr_inline_mixvdcllv81qz4rgp

a82fbbd97eef464771150e3d3b5b9b4a252f03e9a943e211a747476afb776b83unnamed-21-680x208

 

 

(Visited 7 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Det her prøver jeg , det er jo til at tage at føle på , step by step , det er jo en tekst med opskrift på hvordan alle kan få succes med at få et godt/bedre og rigere liv .
  Tak Simone Tajmer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *