I weekenden gik der helt bageri i den herhjemme. Jeg bagte både pølsehorn og disse lækre nemme sunde grovboller, som jeg i dag vil dele opskriften på.
De er utrolig nemme at bage, og så er der brød til hele ugen. Da jeg smed dem på min Instagram story forleden fik jeg et hav af spørgsmål til en opskrift, så her kommer den.
God fornøjelse. 🙂
Opskriften her giver ca. 10-12 lækre sunde boller.
- 25 g gær
- 7 dl lunkent vand
- 2 tsk. groft salt
- 1 spsk. honning eller rørsukker
- 3 spsk. olivenolie
- 200 g økologiske grove havregryn
- 400g økologisk hvedemel
- 200g økologisk fuldkornsmel
Ekstra:
- 1 æg til pensling
- 1 håndfuld havregryn
Kom lunkent vand i en skål og tilføj gær. Rør rundt til alt gær er opløst i vandet.
Tilsæt honning, salt, olivenolie og havregryn.
Når blandingen er godt fordelt, tilsætter du mel. Start med hvedemelet og kom da fuldkornsmelet i til sidst.
Lad så dejen hæve et lunt sted i 1 times tid.
Tænd for ovnen på 225 grader og lade den varme op.
Når dejen er hævet, kom da lidt mel på køkkenbordet og tag dejen forsigtigt ud af skålen.
Skær så forsigtigt med en kniv e.l. 10-12 klatter dej ud og form dem forsigtigt i hånden. Lig dem derefter på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pisk ægget sammen i en skål og pensel bollerne med ægget og drys med havregryn.
- Kom bollerne i ovnen og bag bollerne til de er gyldne i ca. 20-25 minutter. Husk at alle ovne er forskellige så hold øje med dem undervejs.