Jeg gik i Påsken helt bananas i køkkenet, og fik bagt en hel masse forskelligt. Blandt andet fik jeg bagt disse sunde grove pølsehorn, som flere af jer har spurgt indtil på Instagram. 🙂
Jeg bagte både pølsehorn med veggie-pølser og med kyllinge-pølser, og det var virkelig en succes herhjemme. Here goes the recipe. xx Simone
Opskriften giver 16 lækre pølsehorn
Ingredienser
- 25 g gær
- 1 1/4 dl (laktosefri) mælk / havremælk
- 1 1/4 dl vand
- 1 æg
- 20 g sukker
- 5 g salt
- 100 g smør / plantesmør
- 400 g hvedemel
- 200 g fuldkornshvedemel
- 8 pølser
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i vandet og tilsæt lillefinger-lunt mælk / havremælk
- Lun smør i en gryde
- Tilsæt alle de øvrige ingredienser i skålen, pånær hvedemel og rør det godt sammen
- Kom derefter hvedemelet i lidt ad gangen mens du rør
- Ælt dejen til den er glat og elastisk
- Lad så dejen hæve et lunt sted i ca. 20 minutter, tildækket med et viskestykke
- Slå dejen ud på bordet og del den herefter i 2 lige store stykker.
- Rul så de to “klatter” dejen ud på bordet som to pizzabunde
- Del nu hver “pizzabund” i 8 stykker / “pizza-slices” – og halver pølserne (så du får 16 pølser). Hvis du er til det kan du tilføje lidt ketchup på den bredeste del af stykket og læg en pølse på. Jeg foretrækker ketchup ved siden af i stedet for indeni, men det er en smagssag.
- Rul nu det bredeste stykke ind mod det smalleste stykke. Læg pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 45 minutter
- Pensel pølsehornene med sammenpisket æg/mælk og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 15 minutter.
(Visited 94 times, 1 visits today)