Min eftermiddags snack ! Og ikke mindst yndlings drik overhovedet. Min Mactha er uden tvivl det vigtigste i min hverdag, og jeg ville ikke undvære for nogen anden fødevare eller drik. Den holder mig slank, booster mit stofskifte og forbrænding og så holder den mig sund og rask på samme tid.
I dag har jeg tilbragt dagen i sengen med computeren på skødet og en masse mails. Jeg havde et photo shoot i morges klokken otte som blev aflyst da fotografen var blevet syg, så en arbejdsdag i sengen blev det til. Jeg er virkelig blevet afhængig af den naturlige grønne te, og efter at have drukket det hver dag i snart to måneder kan jeg virkelig både se og mærke resultater i kroppen. Mactha kan i princippet tilberedes på rigtig mange forskellige måder, men mine personlige favoritter er Matcha te, altså opløst i kogt vand, Matcha shake, jeg laver min med mandelmælk, en halv teske vanilje pulver (ikke sukker) og en teske Matcha. Det smager næsten som slik, men er sundt og næsten helt uden kalorier. Jeg er stor fan og har forkælet mig selv med begge dele i dag som du kan se på billederne i indlægget. En anden ting der smager godt er at blande det i frisk juice, eksempelvis æblemost med ingefær og Matcha. Mums! Jeg bemærkede idag at Magasinet “IN” i denne måned (her) også har fået øjene op for Matcha, som endnu ikke er så kendt i Danmark, men det er et spørgsmål om tid 😉 I USA og Asien er det kæmpe stort, du finder butikker og barer der udelukkende sælger Matcha i forskellige former, og backstage ved alle de store modeshow ser man modellerne drikke Matcha. Indtil videre er det vores lille hemmelighed 😉 Jeg har i dag lige bestilt til næste måned da jeg opdagede at de har 10% rabat over påsken, der hvor jeg køber min te, på byoh.dk hvor du også kan læse meget mere. Et hemmeligt lille søndags slanke & sundheds tip herfra mig af. Knus S
FAKTA OM MATCHA
Matcha indeholder et væld af antioxidanter, aminosyrer, klorofyl og andre vitaminer og næringsstoffer. Når en te skal trække, optager man – afhængig af sorten og tilberedningen – kun 10-20% af næringsstofferne, mens dette tal er 100%, når man drikker matcha. Matcha er derfor en ernæringsbombe med kolossale fordele:
Aktive antioxidanter
Matcha er rig på antioxidanter. Antioxidanter fungerer som kroppens rengøringsteam ved at give beskyttelse mod skadelige frie radikaler – molekyler, der er skyld i aldring, beskadigelse af væv og endda visse infektionssygdomme. Antioxidanter er også kendt for at øge stofskiftet, kontrollere blodsukkeret og sænke kolesteroltallet.
Oxygen radical absorbance capacity (ORAC) er en metode til at måle antioxidanters kapacitet. ORAC-værdien for BYOH TEAs ceremonial grade matcha er 1698 pr. gram. Til sammenligning har vores matcha over 18 gange så mange aktive antioxidanter pr. gram som vilde blåbær. Som du kan se i diagrammet, har vores matcha flere aktive antioxidanter pr. gram end samtlige andre populære fødevarer.
Vedvarende & fokuseret energi
Matcha indeholder et stort antal vigtige aminosyrer. Specielt L-Theanine er en aminosyre, der stimulerer produktionen af alfa-bølger i hjernen, hvilket giver en tilstand af ro og opmærksomhed. Denne dualitet ved L-Theanine fremmer både naturlig afslapning og skærpet koncentration. Aminosyren er også kendt for at reducere angst og forbedre humøret. Kombinationen af L-Theanine og koffein i matcha giver vedvarende og fokuseret energi, som kan vare i op til 6 timer. Ikke så mærkeligt at buddhistmunke og samuraikrigere gennem historien har brugt matcha før henholdsvis meditation og kamp!
Når matcha fordøjes, binder koffeinmolekylerne sig desuden til større og mere stabile molekyler som katekiner (EGCG). Denne binding forsinker nedbrydningen af koffein i blodet og modvirker på den måde de normale negative bivirkninger ved koffein:
INGEN RYSTESYGE, INGEN SAMMENBRUD OG INGEN PRODUKTION AF STRESS HORMONET KORTISOL.
Stofskifte & vægttab
Matcha er fuld af katekiner, der er super antioxidanter, som hjælper med at bekæmpe bakterier og infektioner. Én bestemt katekin i matcha er specielt kendt for at booste stofskiftet. Den kaldes EGCG eller epigallokatekingallat. Faktisk er koncentrationen af EGCG i matcha 137 gange højere end i en gennemsnitlig grøn te. Derudover er koffein kendt for at have en synergieffekt sammen med katekinerne i matcha, hvilket yderligere øger stofskiftet. Heldigvis er der ikke nok koffein i matcha til at fremme produktionen og udskillelsen af kortisol, kroppens stress- og fedtlagringshormon.
Naturlig afgiftning
Matchas frodige farve skyldes dets rige indhold af klorofyl, som er kendt for at være et naturligt afgiftningsmiddel. Klorofyl forbedrer blodets kapacitet til at levere ilt og andre næringsstoffer til kroppens celler. Derfor regenererer og renser det kroppen på molekyle- og celleniveau. Matcha indeholder også kostfibre, et afgiftningsmiddel der kontrollerer blodsukkeret og appetitten samtidig med, at det letter fordøjelsen.