5 tegn på at jeg er blevet voksen

Hej Damer,
Hvornår er man egentlig voksen? Det spørgsmål endte som aftenens højdepunkt, til min lille søsters pige-fødseldag forleden aften. I min optik, har det der med at blive voksen ikke rigtig noget med alder at gøre. Jeg synes det at være voksen defineres ud fra vores handlinger eller de ting som vi gør eller har lyst til der hvor vi nu står i vores liv.  Jeg har veninder som er en del ældre end mig, men som jeg personligt synes virker enormt meget “yngre” end mig på nogle punkter, og omvendt. I hvert fald har jeg her samlet 5 ting, der i min verden definerer at jeg er blevet voksen……

Bruger 5.000 kr Bauhaus på planter 

Lad od bare starte lige på og hårdt. I sommer har jeg sammenlagt på planter (alene til terrassen) brugt det der svarer til 5.000 kr. i freaking Bauhaus! WTF! For nogle år tilbage synes jeg at selv en kaktus i IKEA til 99 kr. var et dyrt impulskøb, og jeg kunne snildt mestre at slå den ihjel på under en måned, helt uden at have dårlig samvittighed.
Jeg ved ikke hvad der er sket i år, men af en eller anden grund, har jeg bare følt en ustoppeligt trang til at bruge alt hvad jeg ejer til køb af planter for at bygge os et grønt og hyggeligt hjem, med tilhørende terrasse der mest af alt ligner en liebhaverboligs forhave. Vi taler appelsintræer, oliventræer, tomat-og peberfrugtplanter for ikke at tale om de 14 krukker med blomster der dækker gulvet på vores 10 m2 terrasse. Og YUP, jeg har også taget en mini lektion i gødning. Mine veninder og søskende synes jeg blevet en ældgammel husmor. Tænk at jeg denne sommer hellere ville købe planter end tøj??!

Køber kvalitet frem for kvantitet 

Tilbage til det der med shopping. Førhen kunne jeg bruge oceaner af tid i H&M og Zara. Helst på vej hjem fra arbejde, og min garderobe boomede i en periode af desperate impulskøb. Af og til fandt jeg endda præcis samme style i præcis samme størrelse og farve hængende i mit skab. Jeg var et impulskøb-monster der ikke kunne få nok, og shoppingen stjal al virkelig al min tid i en lang periode af mit liv.  Den dag i dag ville jeg aldrig prioritere at bruge så meget tid på konstant at tjekke butikkerne ud, og jeg blevet meget mere bevidst om hvordan jeg bruger min tid og hvad jeg køber. Bla. er jeg nu blevet helt vild med at opsætte små interne mål for mig selv. På den måde falder jeg ikke i samme fælde som før, og jeg får brugt min tid konstruktivt.  På den måde for jeg nu færre ting, men lækre ting i god kvalitet, meget mere luft i garderoben OG mere tid i min kalender! I love it!

Beder cafeer om at skrue ned for musikken på caféerne

Jeg svor at jeg aldrig skulle blive ligeså pinlig som min egen kære mor på det her punkt, men jeg er åbentbart blevet så tudsegammel og lyd-sensitiv, at jeg af og til må bide mig selv i læben og spørge tjenerne på diverse caféer om at skrue lidt ned for den hæslige baggrunds musik, så jeg rent faktisk er i stand til at føre en anstændig samtale uden at skulle råbe frem og tilbage til hinanden. Noget andet er, at jeg slet ikke kan koncentrere mig med sådan et højt støjniveau. Som 18 årig kunne jeg både høre musik, se fjernsyn, spille på min telefon og samtidig føre en samtale uden problemer. Nu skal jeg helst hjem og have en morfar alene efter et besøg på Fisketorvet. PS: jeg meget sjældent på caféer! 😉

Ikke mere Take Away 

Take away er lidt blevet en fremmed by i Rusland hjemme hos os.  Førhen levede jeg af take away i hvert fald 5 ud af 7 dage, og sprang altid over hvor gærdet var lavest. Derudover tænkte jeg knap så meget over hvad en deep fried pizza egentlig indeholder, og hvad end det nu var den indeholdte, så skulle den nok blive forbrændt på en time på sofaen under en omgang Netflix.
Nu hænger Take away mig langt ud af halsen, og jeg hader tanken om ikke at vide hvad der er proppet i min forarbejdede mad. Jeg har i stedet pioriteret at anskaffe mig nogle gode skærebrætter, grøntsags knive, og sætter nu en dyd i at lave sunde økologiske hjemmelavede måltider hver eneste dag. Både til morgenmad, frokost og aftensmad. Det er noget af det bedste der er sket for mig! Haha, shit jeg lyder som en kedelig person når jeg sidder og skriver det her!

Børnetøj er blevet det nye sort 

I mine yngre år tror jeg aldrig at det har strejfet mig at Corte Inglés rent faktisk har en børnetøjsafdeling, men lad os bare sige, at den bemærkede jeg i år, da jeg med nærmest fråde om munden angreb børne afdelingen. Jeg ved ikke hvad der gik af mig. Det var i hvert fald ikke mig som brugte mit mastercard men mine æggestokke da jeg beskedent var på udkig efter en gave til  min venindes barnedåb. Er jeg blevet skruk?! WTF!

Hellere være hjemme i weekenderne end at gå ud.
Før var min yndlings aktivitet at danse til heavy R’n’B og drikke vodka danskvand til klokken 7 om morgenen. Både torsdag, fredag og lørdag. Tømmermændende kunne spises væk med en spicy pizza og så var jeg klar på en ny dag. Nu går jeg ud max   5 gange om året hvis ikke mindre, og tømmermændende gør mig ikke bare syg, de slår mig ihjel! Det er blevet for kedeligt og koldt i København, og jeg sætter meget strørre pris på fede salsabarer i Spanien og private cocktailparties med veninderne og parmiddage. Jeg bliver stiumuleret på en helt anden måde, og synes at det er både meget hyggeligere men også sjovere….  Selvfølgelig får den én over nakken engang i mellem, men nok ikke meget mere end én gang om året. Det siger mig simpelthen bare nada det der med drukture. Jeg vil hellere op og udrette noget med mit liv.

Well…. Det var en lille opsummering på mit “nye” voksen liv, som jeg i øvrigt elsker mere end noget andet, og som jeg for alt i verden ikke ville bytte ud. Men det er da en smule scary at livet bevæger sig så hurtigt…
Er du blevet mere “voksen” på det seneste?

Rigtig god dag der ude.
xx, Jeres Simone 3 år

(Visited 22 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *