Det polerede liv på de sociale medier påvirker os mere end vi tror

Hej bloggen,

I sidste uge skrev jeg et indlæg, som jeg forsat går og grubler over. Indlægget handler om en ung 12-årig pige der var kommet rigtig langt ud. Hun havde det utrolig skidt, og kunne dårligt klare sig igennem dagen.
Hvis du ikke ved hvad jeg snakker om så læs med  her.

Den12-årige piges desperate ‘råb om hjælp’ var blandt andet grundet de sociale medier’s voldsomme påvirkning.
Hun led under en ekstrem stræben efter at blive tynd nok, pæn nok, god nok, og det kunne i det hele taget aldrig blive godt nok.
Hun spiste kun salat, morgen, middag og aften, og efter skole trænede hun i fitness i minimum 2 timer hver dag efter skole. Alligevel kunne hun ikke forstå, at hun stadig vejede 10 kg mere end hendes bedste veninde, som eller var præcis ligeså høj som hende. Derudover følte hun at det var umuligt for hende at opnå lille talje og tonede mavemuskler, som mange af de influensers hun følger på Instagram, og som konstant poster (redigerede) billeder af deres små slanke kroppe, og beretter om deres daglige workout.
Hun følte sig på ingen måde gode nok, og følte at hun ikke kunne passe ind nogen som helst steder. Alt det her endte ud i et halvt års fritagelse fra skolen grundet angst.

Jeg må indrømme at jeg har haft svært ved at slippe den stakkels 12-årige pige i mine tanker. Hendes situation tænker jeg, er langt fra enestående og derfor er problemet måske også mere omfangsrigt end vi måske alle går og tror.

DU BLIVER PÅVIRKET!

Selvom du ikke lægger mærke til det så bliver vi alle påvirket, og jeg tror at vejen frem vil være lidt mere bevidsthed omkring hvordan de sociale medier rent faktisk påvirker os. Derudover ville det være skønt, hvis vi alle engang imellem kunne vise os selv fra en lidt ‘uperfekt side’, og droppe det her glansbillede og tusindevis af kunstige filtre på Instagram.
Vi bliver ikke kun påvirket, vi er også selv med til at påvirke andre, og det synes jeg er rigtig vigtigt at have on top of mind.

Personligt har jeg lige siden at jeg startede min blog for 5 år siden,  forsøgt at være utrolig bevidst omkring hvad jeg signalere og kommunikere ud, og det synes jeg virkelig er noget som vi alle skal skænke en tanke. Vi bærer alle et kæmpe ansvar, og især os bloggere og influensere på de sociale medier.

Vi er alle slemme til at stille alt for høje krav til til os selv og hinanden, og det hele skal være så perfekt hele tiden. Jeg oplever og observerer en virkelig barsk tid for mange af mine yngre følgere, som ofte henvender sig privat til mig.

“Vi bliver nødt til at tage en chill pill og acceptere, at vi ikke kan gøre eller få det hele på engang.”

Problemet er bare, at hvis vi hele tiden søger efter det perfekte liv, så ramler det altså en skønne dag. Det perfekte liv findes nemlig ikke, og fandtes der ikke udfordringer eller problemer i denne verden, så ville der ikke være noget der differentierer det gode mod det dårlige, og så ville vores liv bare være én lang kedelig landevej uden udsving. Livet SKAL være hårdt, men helst også sjovt samtidigt, og vi bliver nødt til at tage en chill pill og acceptere, at vi ikke kan gøre eller få det hele på engang.

Der er så mange (især unge), som går ned med stress, angst og depression. Jeg ser det på stribe, og det gør mig så ked af det.

Problematikken kan efter min mening både anskues som en samfundsmæssig udfordring,  men også en personlig udfordring for hver og én af os. Der kæmpes hver dag for vores egne forventninger til, hvordan vores liv bør se ud, hvordan vi bør være som mennesker og hvordan vi bør se ud.

Jeg ville af hjertet ønske, at vi alle kunne stå frem og være lidt mindre perfekte og droppe der der åndsvage glansbillede.
Ingen er perfekte, og vi begår alle fejl, gennemgår alle dårlige perioder som medfører destruktive og negative tanker. Vi KAN ikke have det hele på én gang, og det er helt okay!

Vi SKAL ikke ligne hinanden alle sammen, for hold nu op hvor ville det være kedeligt!
– og husk nu, du bliver ikke et bedre menneske af at træne 7 dage om ugen, kun at spise salat, overredigerer dit ansigt i Facetune og bruge hele din opsparring på den nyeste Gucci taske. Jeg har faktisk prøvet alle ovennævnte ting, og jeg  taler af erfaring når jeg fortæller dig: Det gør dig ikke lykkelig!

Du er god nok som du er!
Øv dig på at være glad og lykkelig i nuet, og ikke først når du opnår dine opstillede mål eller ønsker.

xx, Jeres Simone

(Visited 17 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *