Paris Guide

Hej kære,

Så er jeg retur i DK efter en skøn kæreste weekend i Paris. Vi havde lidt mere end 2 døgn til at (gen)opleve byen, og da jeg ved at Paris er en by som mange vælger at tage til på en weekendtur, tænkte jeg at det ville være en god idé at lave en lille “Paris Guide” til jer, med mine personlige anbefalinger.
Når man rejser på storbyferie har man oftest en helt masse forventninger til hvad man gerne vil se og opleve, steder som man gerne vil spise på og ikke mindst finde de rigtig fede shopping-områder. Alle de gode steder og genveje tager oftest lidt tid at finde, så med en del Paris’er turer på bagen, vil jeg her dele ud af mine tips og yndlingsteder.

BREAKFAST
Café de Flores:
Spis morgenmad på Café de Flores – Bestil en masse forskelligt fra deres menu. Et must er at prøve deres friskpresset citron-juice sammen med en cappuccino og en friskbagt croissant.  De tager det til et helt nyt level på Café de Flores. Udover den gode mad på caféen, er det en rigtig god glo-café, for den er nemlig fyldt med de sjoveste mennesker, kunstnere og smukke velklædte kvinder med stil og klasse. 
Juice it: Hvis du er mere til en sund acaibowl og en koldpresset juice, skal du slå et smut forbi Juice it, som serverer en lang række af superfood. Både Franske Vogue og jeg sværger dertil. 😉 Klart et besøg værd!

Tuilerierne: Gå eller løb en tur i Tuilerierne. Det er den smukkeste park, og den er perfekt til morgentræning, eller til at nyde en madpakke, is eller en god bog, når solen står højt på himlen

Seinen: Tag en tur ud og sejle på Seinen. Du finder båd-afgangene stort set alle steder langs Seinen. Det er en super måde at se en stor del af byen på, og er både en  hyggelig og romantisk oplevelse.
SHOPPING
Når det kommer til shopping er det jo meget forskelligt hvad folk er til. Paris er kendt for deres mange fede weekend-loppemakeder og skønne vintage-butikker. Da jeg ikke er den største loppemarkeds-freak har jeg i stedet samlet mine absolutte favorit shopping-gader til jer:

Rue saint-Honoré, Avenue Montaigne & Rue de Grenelle
Besøg også stormagasinet Le Bon Marché Rive Gauch. De har alt, hvad hjertet begærer af sko, kjoler, ting der glimter og dufter. Det mondæne stormagasin huser nogle af verdens førende modehuse, men her er færre turister end stormagasinerne Galeries Lafayette og Printemps.

LUNCH
 L’avenue: den ultimative og mest it-restaurant i Paris. Maden er vanvittig god, friskt og smukt anrettet og ikke mindst utrolig insta venligt. 😉

Processed with VSCO with f2 preset

Ladurée: Et must er eftermiddags te og macarones på Ladurée. Har man ikke prøvet macarones fra Ladurée, har man aldrig smagt rigtige macarones før. 😉 Stemningen er helt vildt hyggeligt, og med sig hjem kan blande en helt masse fine bokse med macaroner. Perfekte lille gave at have med hjem til sin familie / veninde. 

Processed with VSCO with hb1 preset

KUNST
Musée des Arts Décoratifs:
 Musée des Arts Décoratifs laver nogle af Paris’ smukkeste udstillinger, ofte med mode eller modeskabere i fokus. Her er nogle kuratorer, der virkelig formår at formidle og fortælle, og man går altid derfra en oplevelse rigere.

EIFFELTOWER
Hvis du ikke har været i Paris før, er det selvfølgelig også et must at se Eiffeltårnet in real life. Jeg var stædig første gang jeg var i Paris, og stod i kø i en time for at komme helt op på toppen. Det var sygt god bentræning og udsigten deroppe fra var det hele værd!

Processed with VSCO with hb1 preset

ICECREAM

Jeg ved godt at det ikke er fransk, men min favorit is får du hos Amorin, som ligger mange forskellige steder i Paris. De laver den lækreste is, i de smukkeste blomster-afskygninger. Totalt insta venlige og virkelig en sand fryd for ganen. Mine favorit smagsvarianter er: cherry, passionsfrugt, vanilje og mango.

DINNER
Brasserie Barbès: i det 18. arrondissement bringer Brasserie Barbès noget helt nyt til den ellers mere rå bydel. Det er klassisk fransk i moderne versioner med god vin og god stemning. Efter maden kan man bevæge sig op i huset og få en drink og nyde livemusik. Hotel du nord: En fantastisk hyggelig restaurant med super lækker mad, skønne drinks og en hyggelig intim stemning. 

Håber du kunne lide min lille mini-guide. Hvis du står og skal til Paris indenfor nærmeste fremtid, er du selvfølgelig også velkommen til at smide mig en kommentar med spørgsmål eller mere specifikke ønsker. 🙂

xx Simone

(Visited 36 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *