Min mening om Valentins Dag – En smuk tradition eller en gang amerikansk pladder?

Hej kære,

Så nærmer Valentinsdag sig, og jeg synes derfor at nogle facts er på sin plads!
Valentinsdag bliver fejret af rigtig mange danskere og skaber en dag at se frem til i en ellers ret så grå måned. Faktisk fejrer hver fjerde dansker under 30 år kærlighedens dag, uanset om de er i forhold eller single. Det synes jeg er ret tankevækkende!

Men er det nu også en smuk tradition – eller en gang amerikansk pladder, der udelukkende er beregnet på at styrke salget af chokolader, røde roser og dyre gaver? Meningerne om valentinsdag er i hvert fald meget delte, selvom kærlighedens traditionen år for år er kommet tættere på livet af os de seneste 20 år.

Kort fakta:

  • Valentins-traditionerne startede omkring år 300 før Kristus.
  • De gamle romere fejrede den hedenske frugtbarhedsfestival til ære for guden Lupercus..
  • Festivalens højdepunkt var et lotteri, hvor byens unge mænd trak sedler med pigernes navne fra en krukke. Pigerne som blev trukket skulle så være mandens sex-partner resten af året (primitive tider 😉 ) – og ganske ofte endte denne lille juleleg med videre ægteskab…
  • Så kom året 498 hvor paven af den katolske kirke forbød lotteriet og ind i billedet kom Valentin.
  • Hvem ham Valentin er, ved man ikke rigtig, for den katolske kirke har nemlig intet mindre end tre helgener ved navn Valentin, men rygtet siger at navnet knytter sig til en romersk præst, der viede unge elskende trods kejserens forbud.
  • En dag kom dagen hvor den søde Valentin måtte bøde for sin forbrydelse ved at blive dømt til døden, og han fik bogstavelig talt hugget hovedet af d. 14 februar.
  • Inden Valentin fik hugget hovedet af, nåede han at blive smask forelsket i fangevogterens datter, og som bevis på sin udødelige kærlighed sendte han hende et kort, som han afsluttede med ordene “fra din Valentin” – en vending, som stadig bruges den dag i dag. Er det ikke bare SØDT?!
  • Selvom paven gjorde hvad han kunne for at aflive de gamle traditioner, brugte romerske mænd stadig den 14. februar til at vinde deres elskedes opmærksomhed. Det blev en tradition at skrive et brev med kærlighedserklæringer.

Valentins Dag, som vi kender den i dag er lidt noget andet end den gang i de primitive gamle dage, og traditionen blev først sådan rigtig populær blandt amerikanerne i begyndelsen af 1700-tallet, hvorfra det har spredt sig ud i den store verden.

En ting som mange misforstår er, at Valentins Dag kun er for folk i forhold, det er det nemlig ikke. I andre lande, bla. England, bruger også venner og veninder, søskende og forældre dagen til at sende deres kære en kærlighedserklæring og måske en lille gave.

Min mening om Valentins dag?

Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke er den store mærkedags forkæmper, da det aldrig har været noget som min familie har dyrket. Altså alt det her med morsdag, farsdag osv. Alle andre traditioner der er fundet med Påske, Fastelavn og andre højtider har vi til gengæld rigtig stærke traditioner omkring.

Valentins Dag er i Danmark stadig et lidt “moderne fænomen”, hvor meninger omkring det stadig er meget delte.
Jeg synes dog at det et rigtig sødt fænomen, men af en eller anden grund, er jeg altid endt i et forhold med en mand, som synes at Valentins dag er noget være bræk.

Hvad skal man med en kærligheds-dag, når vi har kærlighed hver eneste dag”.… og bla. bla. bla.
Jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste kvinde som har hørt den (virkelig dårlige) sang før.
Jeg kan ikke rigtig andet end at trække på smilebåndet og tænke “what ever”…
Så køb dog for helvede bare en buket død-smukke roser till din kvinde og stop med at være så stædig.
Alle traditioner og mærkedage springer ud fra mærkelig historier og begivenheder som ikke altid behøves give mening. Vi danser jo også rundt om et (fucking) træ juleaften, uden overhovedet at stille spørgsmålstegn til det. Haha

Egentlig er jeg igennem årerne blevet lidt ligeglad med den dag da jeg aldrig har været i et forhold med en der gider at fejre Valentins Dag.
Heldigvis kan man i dagens Danmark købe fine gaver til sig selv eller andre som man holder af, og fejre kærligheden i anden forstand. 😉

Men egentlig, så tror jeg ikke at de fleste kvinder forventer et weekend spa-ophold, en romantisk nat med rosenblade på sengen eller et dyrt smukke. Rent faktisk så vil jeg påstå at en buket helt vildt smukke røde roser ville gøre det.

Så det behøves altså ikke være all in eller ingenting boys, på denne dag er det tanken der tæller!

Get in the game, og vis’ bare lidt ekstra kærlighed i en eller anden forstand d. 14 februar.
– Valentine lod sig ærlig talt halshugge for kærlighedens skyld i sin tid, så et smut forbi den lokale blomsterbutik burde være til at overkomme, om du vil det eller ej….. Haha

I hvert fald en masse kærlighed til dig derude!
Kom gerne med din mening om Valentine… 😉

XX, jeres Simone

(PS: Interflora sender virkelig smukker buketter til døren, hvis du er på farten denne dag)

Sophie by Sophie armbånd – find det HER .

YSL Taske – find den HER .

La Perla lingerie sæt – find det HER .

*Indelægget indeholder affiliate links

(Visited 5 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *